2012. július 7., szombat

" Nyár van nyár, röpke lepke száll virágra zümmög száz bogár"

Ja. Pontosan...Nyár van nyár, röpke lepke száll virágra zümmög száz bogár. Meg mászik is, amit Max előszeretettel enne meg, vagy kapna el, akárcsak a fáról a vihar által kilakoltatott rigócsalád aprajának egyik szerencsétlen áldozatát...Szegény eb, ebben a melegben olyan enerváltan működik, mint a lemerülő félben lévő lapos elemes NDK-s holdjáróm egykoron, de azért minden trópusi hőmérséklet ellenére, vannak elvei amiket nem ad fel egykönnyen, mert hiszen makacs mint egy bulldog és játszani akar.
...csak ha hideg lenne, bár addigra kinövöm...sőt....


Azt mondják nekik - bulldogoknak -, nem jó a szaglásuk annyira mint a többi kutyának. Az is igaz, ügyesen játszunk vele "szimatorientált" játékot, mikor is több játékot szétszórva, eldugunk az egyik alá egy kis jutalomfalatot és ő a "keresd" vezényszóra elkezdi felkutatni a bónusz-zabát...jutalom a találat :-) Itt is megjegyezném, ez az ötlet is Cesar Millan-től származik és igen hatásos és kedvelt formája kedvencünkkel való játékos képzésre. Na, lehet ennek is köszönhető, mert hol is hasznosította a kis "drága"?
Egy kb, fél futballpályányi területen, egy fától kiindulva (ahonnan a fent említett kismadarak leesetek) szépen végig "vizslatva", felkutatott egymás után 2-3 madarat, különböző égtájaknak megfelelő irányban, 10 percen belüli szintidővel, orrát a földnek szegezve...csak alig bírtuk megnyugtatni, hogy ezekkel nem lehet kergetőzni, futkározni...a játék heve, madár nedve...na, nem ám... azért túlélték a madarak, vigyáztunk.
Ja, a meleg...hát igen,a folyadék, mint üzemanyag, fogy mint egy hatezer köbcentis verdában, de még jó hogy ez nem 400 felett csúcsosodik "perliter" árban....A lakásban és az irodában is keresi a hűvös pontokat és fekszik jobbra-balra, semmi felesleges és hirtelen mozdulat. Néha a vizes tálja mellé heveredik, így fel sem kell állnia ha megszomjazik. Vizes törlőruhával való simogatást, mozdulatlanul, kéjes tekintet kíséretében, igen jól tűri, nem ellenkezik...nem is értem....ki kéne próbálnunk :-)
Ha délután lemegyünk, elvégzi a legszükségesebbeket és már fordul is vissza a hűsítést nyújtó lakás irányába a negyedikre. Persze még cipelni kell kb. féléves koráig a kis "bundásfehérkét", mert nem tesz jót a csípőfejlődésnek a lépcsőzés. Tehát a 4 emelet neki még nem akadály.
Nagyon ügyesen - na, jó...egyre ügyesebben ...-  halad már láb mellett, sokan csodálják is, hogy egy 3 hónapos kölyök tud így is viselkedni. Persze még most is vannak dolgok amik elvonják a figyelmét, de egyre kevesebb.

Bezzeg ha kicsit el van engedve, mindjárt mindent meg akar kóstolni, szerintem a kiskakas a szemétdombon nem kotor annyit, mint mi az ő szájában...A-tól Z-ig a teljesség igénye nélkül : akác, bogyó, bogár, csikk, fű, kutyagumi, levél, virág, zokni, zsepi, zacskó...minden jöhetne.  Aztán hogy ennek köszönhető, netalán csak a melegnek, vagy a játékcsont önnön magának torkára gyakorolt függőleges tengelyen elhelyezett jól irányzott  nyomásának, az elmúlt éjjel, ki is rókázta a lelkem lelkesen a lelkét lélekszakadva, hirtelen, meg az ízes lazacos tápmaradvány gyomorsavval kezelt ínycsiklandó öklendezvényét...majd 4 órára rá (hajnali 3/4 3-kor) még egy kis gyomorsavat...
Bíztunk benne, ez csak a természetesen előforduló és talán a játékcsont által okozott kellemetlenség - meg abban is bíztam, feleségem a takarítás közepette nem e kap ihletet mellé pakolni kis tepertőt, lila hagymával-, mert más baja nem volt, ivott, játszott, futkározott a felfrissült hajnali órán, (ő) vidáman...örömünkre :-)
Majd reggel, evett, ivott, széklet, vizelet , energia rendben, így bizakodunk tovább, minden rendben lesz. Aggód(t)unk érte, szinte mint a gyermekünkért szoktunk :-) Az elkövetkezett néhány órában is minden rendben vele, csak mi vagyunk álmosak, de hát....nyár van nyár, röpke........................................................

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése