2012. június 25., hétfő

Első lépések a városi külvilágban...

Max lassan megkapta valamennyi védőoltását, ami kellet ahhoz, hogy biztonsággal lehessen levinni sétálni, szobatisztaságra nevelni, szocializációs fejlődését megalapozni.
Ez egy igen nagy mérföldkő valamennyiünk életében és végtelen sok türelmet és kitartást követel, főleg a kezdeti időkben. Figyelni kell mindenre, amire ő is figyel, mindent enni, kóstolni akar, de lassan megszokja majd és napról napra, sétáról sétára egyre ügyesebb lesz.

Első lépések a szabadban




Miután az orvosa ismételten megvizsgálta, beoltotta és kitűzte a védettség kialakulásának várható időpontját, le is mérte. Le is írom, mert jól látható milyen szépen "gyarapodik" és nem hízik Max.

7   hetesen 2010 g
8   hetesen 2400 g
9   hetesen 2760 g
10 hetesen 3150 g
12 hetesen 4260 g

Otthon is sokat játszik, kapott többféle játékot - így eddig esze ágában sem volt semmit megrágni, reméljük így is marad - így a sok mozgás és a jó erőnlét látszik is a kiállásán, izomzatán. Doktor bácsija szerint, igen jó génekkel van megáldva, szép a tartása és a fülei is szépen állnak, 6 hónaposnak megfelelően, ami jó jel...ha ő mondja, biztos úgy is van... :-)
Játékok hegyén-hátán...
Irodában is el lehet fáradni !

Mivel sokat megyünk autóval, kapott egy kutya-biztonsági övet, amit hamar megszokott és jól viseli, valamint biztonságosabb így mindenkinek.
Eddig szerencsénk van, nem hullik a szőre, nem megy a hasa, szeme és füle rendszeresen tisztítva van.
Bórvizes vattát ajánlottak, de végül nem azzal van tisztítva a füle - csak a szem környéke, az naponta -, hanem babaolajos vattával és az naponta hanem hetente kétszer. A bórvizes vattától kiszáradt a füle és vakarta.
Fürdetés, vattázás, körömvágás...mind-mind nyugodt légkörben, megnyugtató simogatásokkal történik így ezzel sem szokott problémája lenni - na meg feleségem ügyes kezének is köszönhetően :-)
Eleinte jutalomfalattal inspirálva, de már a dicsérő szó is elég neki, nagyon hálás érte a kis bundás(kenyér).
Kb. egy héten egyszer előfordult éhgyomorra a hányás, orvos szerint, valószínű a szőréből kerül a gyomrába valamint savval keveredik és ez jön fel néha, de nem vészes. Csak a már említett lazacos tápot kapja, néha gyümölcs, főleg alma, amit egy csörtető vaddisznó röfögésével megegyező hangorkán kíséretében fogyaszt el...ezt hallani kéne....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése