2012. május 21., hétfő

Álomból valóság...

Réges-régen megfogalmazódott bennünk már a gondolat - mivel feleségemmel mindketten többszörös kutyatulajdonos családból származunk, hogy szeretnénk egy kutyát otthonra (az állatkertet bővítendő). Kisfiam is lassan 6 éves, már tud felelősséggel viseltetni iránta, vagy legalább is majd ezáltal növekszik neki, remélem... Szóval egy ideje már nézegetjük a hirdetéseket, kutatjuk az ismerősöket és alakult ki szépen a közös nevező, milyen is legyen a lakásba szánt eb. Ez viszonylag hamar el is döntetett, mégpedig egy fehér francia bulldog személyében. Persze, hogy fehér, mert az ritkább és nehezebb hozzájutni....
Na, mit akarsz.....

De hiszen nem kerget minket senki és mivel nem 1-2 évre tart az ember kutyát, meg is vártuk az ideális kínálkozó alkalmat, mely majdnem egy évig váratott magára egy Nagykőrösi lehetőség tekintetében. Erre aztán hirtelen lecsaptunk - no, nem a kutyára , csak a lehetőségre és két szuka, 1 kan közül, mi már az előre elhatározott kan kutyát foglalóztuk le, majd 2 hét elteltével 7 hetesen, Vecsésen keresztül a repülők alatt meg is történt e nagykőrösi francia bulldog családunkba adoptálása.

Az első "találkozás", a hirdetés


Mikor csak fényképen ismerkedtünk...5 hetesen

Első ránézésre is tudtuk, sikerült a nekünk megfelelő alacsony-közepes energiaszintű kutyát találni és ezt azóta is bizonyítja, szerencsére. Hazautat is jól tűrte a kocsiban - bedobozolva.
Autóban,dobozban.
Első percekben, azonnal a kutyapelusra "dolgozott"
Szerencsére enni nem kapott reggel, így nem is történt rosszullétes "baleset" az utazás során, minden gördülékenyen haladt, néha kíváncsiskodott, nézelődött. Hazaérve azonnal megtalálta a WC-ét.

Ekkorra már eldöntöttük, hogy Max lesz a neve (Maximilian), mert maximálisan azt kaptuk, amit szerettünk volna. Éjszaka sem volt probléma, egyszer keltett fel minket mert unatkozott, de hamar visszaaludt. Az első napok különösebb gond nélkül teltek, még ismerkedik a környezettel, tanulgat, figyel, kakil, pisil, alszik.
Egyenlőre ennyi :D
Küzdelem a kajáért - még kicsit fárasztó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése